Melyek egy profi, megbízható kőműves szakember ismérvei?

A házak építése és lakások felújítása kivitelezhetetlen megfelelő kőműves szakember nélkül. Mint sok egyéb szolgáltatás során, ebben az esetben is nagyon sok megbízhatatlan kivitelező akadhat. A remek hír, hogy őket könnyen kiszűrhetjük, ha figyelmet fordítunk pár tényezőre. Az ördög minden esetben a részletekben rejtőzik, pár apróságot szem előtt tartva elkerülhetjük a véget nem érő építkezéseket, a nem minőségi kivitelezés és a drága árakat. Nézzük, mire érdemes odafigyeli!

A munka minősége és a kőműves szakember személye

A kőművesek között nem igazodik el olyan egyszerűen egy laikus, ezt pedig rengeteg cég ki is használja. Legyen bármilyen fontos is a kőműves munka, nem ajánlott igent mondani a legelső ajánlatra. Ellenkező helyzetben sok pénzt veszthetünk és bekövetkezhet, hogy az eredmény pedig csupán egy félkész munka lesz. Ezzel párhuzamosan ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az építőipar nem játék, a rossz kivitelezés életveszélyes is lehet. Ajánlott ezért először is megvizsgálni a szóban forgó szakember referencia munkáit. Ha egy helybéli szakembert kérünk fel a munkára, ismerősökön keresztül sejthetjük, hogy az adott kőműves milyen árak mellett és milyen minőségű munkát végez, továbbá mennyire dolgozik gyorsan.

Az interneten felfedezett kőművesnél ajánlott utánanézni, milyen értékeléseket kapott korábbi megrendelőitől. Ez napjainkban már egy bevett rutinnak mondható. Ugyanis egyre több szakember rendelkezik valamilyen közösségi média platformmal, amelyen keresztül felvehetjük vele a kapcsolatot. Ha szimpatikus a szakember, ajánlott felkeresni telefonon keresztül is, ebből sokat megtudhatunk. Érdemes elkerülni mondjuk a túlzottan hízelgő embereket. Hiszen előfordulhat, hogy nem teljes mértékben tiszták a szándékai. Ahogyan arra is érdemes odafigyelni, milyen megoldásokat ajánl a felkínált megrendelésre, ugyanis ez tanúskodik a kőműves szakértelméről is.

A munka ára és a határideje

A legelterjedtebb az órabéren alapuló elszámolás. Ez viszont sok esetben átverést eredményezhet. Rengeteg csaló az adott órabérben való megegyezés után addig fogja húzni a munkát, ameddig csak lehet. Ez jobb helyzetben elég drága megoldást von maga után, rosszabban pedig az idővel elfogyó tartalékok végett félkész munkát. Persze nem az összes helyzetben áll átverés az órabér mögött. Azonban mégsem ez a legoptimálisabb megoldás a költségek kiszámítása végett. Kérjen inkább árajánlatot a teljes térkövezés munka kivitelezésére, ezáltal elkerülhetőek a fent említett csaló esetek.

Pont így ajánlott odafigyelni az anyagárakra is, nehogy azzal verjenek át. Már akár mi magunk is megvásárolhatjuk az aszfaltozás folyamatához szükséges anyagokat. Kérdezzük utána, milyen és mennyi anyag szükséges az adott munkához, ezt követően rendeljük házhoz azokat. Ajánlott több szakembertől is véleményt és árat kérni a kivitelezési időre is. Ezáltal tisztább képet láthatunk, hogy mennyire reális az adott kőműves által megadott ár és idő.

Ezért válasszon minket!

Vállalkozásunk több évtizedes tapasztalattal és hozzá értő és gyakorlott munkatársainkkal végzi kőműves munkák szolgáltatásait az ország teljes területén. Cégünk a megfelelő technikai felszereltségnek és magas fokon képzett szakembergárdának köszönhetően. Szinte bármilyen betonozás kivitelezésére képes a megrendelőnk elvárásainak megfelelően az ország egész területén.