Az aszfalt felületére mennyi idő elmúltával mehetünk rá?

Azt először is általánosságban elmondhatjuk, hogy az aszfalt nagyjából néhány órán belül meg fog kötni. Azonban fontos megjegyezni, hogy ennek a folyamata változó lehet, például különböző időjárási viszonyok végett.

Szükséges lesz az aszfaltozás, betonozás felületére lépés előtt, hogy megvárjuk, hogy a bitumen kihűljön. A legtöbb esetben ennek az ideje nagyjából 2 és 4 óra közé tehető. Ezt követően pedig már természetesen lehet használni a friss burkolatot.

És, mint azt említettük a várakozási időt az időjárási viszonyok is nagy mértékben befolyásolhatják, hiszen hűvösebb időjárás során lényegesen hamarabb fog lehűlni. Melegebb időjárás esetében pedig lassabban. Ebből adódóan is döntenek sokan az aszfaltozás mellett, hiszen viszonylag már hamar, nagy igénybe vételnek lehet kitenni.

 

Mire kell odafigyelni ha aszfaltoztatunk?

Először is, fontos nagy figyelmet fordítanunk arra, hogy mindenképpen egy olyan vállalkozás vagy vállalkozó mellett döntsünk. Aki megfelelő szakmai tapasztalattal és ismeretekkel rendelkezik az adott területen.

Abban az esetben, ha egy nem megfelelő, szakmabeli vállalkozó által szeretnénk kiviteleztetni az aszfalt burkolatot. Akkor nagy eséllyel nem is a megfelelő módón és eljárással fog az adott aszfalt elkészülni, amelyből pedig azt fog következni.

Hogy az elkészült burkolat sokkal kevésbé lesz majd időtálló és a minőségét is negatívan fogja befolyásolni a nem alapos munkavégzés.

Mindig figyeljünk arra, hogy az anyag, amellyel dolgozik a kivitelező, teljes mértékben meleg és friss aszfalt legyen.

A forró aszfaltkeveréket a megfelelő időben szükséges elkezdeni tömöríteni, ugyanis ha az aszfalt hőmérséklete 85 fok alá zuhanna. Akkor már csupán nagyon kismértékű tömörítés lesz lehetséges.

Több vállalkozó is az útból felmart aszfaltot szokta összekeverni a meleg anyaggal, ez viszont arra vezet, hogy a burkolat nem lesz időtálló és megfelelő minőségű. Azonban pedig a gépi aszfaltozás, kézi aszfaltozás élettartamát a mi csapatunk évtizedekben számítja!

Rengetegen az egyik legjelentősebb munkafolyamatra sem fordítanak megfelelő figyelmet, ez pedig a tapadó híd képzése. Abból adódóan, hogy az adott területen nem elég jól portalanítanak, ezáltal nem fog kialakulni a kettő anyag közötti tapadás. Az emúlzió ellenére sem, porózus lesz a felület. Válassza csapatunkat és semmiképpen sem fog így járni!

 

Miért is annyira fontos a megfelelő tapadó híd képzése?

Az aszfaltozást megelőzően nagyon fontos, hogy a betonos aljzat száraz, és portalan legyen. Ez abból adódóan is nagyon fontos, hogy az aszfaltnak tökéletesen kell simulnia majd és megfelelően kell tapadnia, hiszen csak így tudunk megfelelő tapadó hidat kialakítani.

A földes területeket a legtöbb esetben töltő murvával töltjük fel, amelyet hatalmas teljesítményű vibrációs hengerrel tömörítünk. Ezáltal kapjuk majd meg azt a kötő anyagot, amely megfelelő lesz a kézi aszfaltozás, útépítés során. Pontosabban nem fog süllyedni, mint mondjuk a térkő esetében.

A tapadó híd képzése egy elengedhetetlen folyamat a betonos területeken.

 

Miért cégünk mellett döntsön ha kőműves munkák kivitelezésére szorul?

Csapatunk célja, hogy a vállalkozásunk hosszú távon legyen képes a fejlődése. Ebből adódóan pedig minden szükséges tevékenységet megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink részére kedvező és költséghatékony árakat, magas minőséggel bíró munkát. Betartott határidőt, és teljeskörű munkavégzést tudjuk biztosítani minden alkalommal.

Ezzel együtt pedig minden esetben garantáljuk a minőségi, precíz munkavégzést az aszfaltozás és térkövezés, valamint a kőműves munkálatok területein.

Cégünk részére nagyon fontos, hogy a legjobb minőséget biztosítsuk az ügyfeleink számára. Annak érdekében, hogy ténylegesen elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal.

A telefonos érdeklődés folyamán kollégáink minden igényt és adatot feljegyeznek, minden lehetőséget ismertetni fognak Önnel és segítik is Önt a döntés meghozatalában.

A személyes felméréseink során természetesen a megfelelő eszközökkel. Mint a mérőkerék vagy akár lézeres mérőeszközök és szakképzett munkatársainkkal merjük fel az adott feladatot.

Árajánlataink kidolgozva, pontos munkafolyamatokat tartalmazó leírással kivitelezzük Önnek pontról, pontra levezetve, hogy tisztán és átláthatóan legyen képes dönteni.

A munkáink kivitelezését több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársakkal végezzük a területetek tisztán tartásával. Minden munkánk elvégzését professzionális géppark segíti, hogy a lehető legjobb munkát tudjuk kiadni a kezeink közül. Térkövezés, térburkolás, kőműves munka itt!

Zsigmond aszfalt